Fogápolás kutyáknál

Remek dolog rágcsálni, csontokat, botokat no meg mindent is. De ugye tudjátok kedves kétlábú ismerőseink, hogy anno még ti is aromás, ízes botocskákat rágcsáltatok fogtisztításra.


Mohamed próféta (570-632) volt talán az egyik első igazi fogkefe használó. Ő faragott, kis fából készült pálca gyökereket, annak érdekében, hogy eltávolítsa az ételmaradékokat a fogak közül . A muzulmán világban nagyon elterjedt a miswak vagy siwak használata, amit arakfából (Salvadora persica) állítanak elő még napjainkban is. Sőt újra beindult a botocska rágcsálás Európában is, hiszen egyre több helyen kaphatóak a Miswak, Swak fogkefék.
Vagy egyszerűen csak menjetek a kertbe és keressetek vmi finom botocskát, mint én, s fogmosás!
A fa ágának rágásával rostokra esik szét a botocska vége és természetes úton alakul ki a kefe fejrésze, de még kellemes nedv is bejut a szájba.

No persze gazdáim, azért nekem is vesznek bolti rágcsa falatokat, hogy kényeztessenek, de legjobban az olyan csontot szeretem, amin akad egy kis husi is! S bizony nekem is vettek már fogkefét, fura izű fehér krémet teszenk rá, amit nem nagyon szeretek, de a fogkefe formájú rágcsákat sokkal jobban, s szívesebben rágcsálom.

😉
😁
🦷

S ha mégis kedves kétlábú ismerőseink megfájdulna a fogatok, vagy csak ellenőriztetni szeretnétek ajánlunk nektek egy kedves fogorvost: Dr Popon Dorina és a Miskolzy Dentalt

Scroll to Top