Madarak paradicsoma azaz A Rheindelta-Bodensee

Kirándulás a madarak paradicsomába

Rheindelta

A múlt hétvégén a Bodensee (Bodeni-tó) környékén tettünk kis kirándulást, s gondoltuk megnázzük kicsit melyik folyó duzzasztja fel ilyen szép nagyra a tavat. Szállásunk Langenargern mellett volt, az Argen a tó harmadik legnagyobb folyólya, de a legfőbb vízhozamú, az Alpokból érkező Rhein, mely nem csak belefolyik, hanem ki is belőle.

A torkolat (Bregenz mellett), ahol érkezik természetvédelmi terület, s mesterséges gátakkal szabályozott, de a természetes partot is meghagyták, ahol remek séta és kerékpárutakon gyönyörködhetünk a természetben. (kb 5 km hosszan)

A Rajna-delta természetvédelmi területen található Rohrspitz jól ismert a madárlesők és fürdőzők körében. Az enyhén lejtős partnak köszönhetően a Bodeni-tó különösen könnyen ér el itt kellemes fürdőhőmérsékletet, mi is láttunk sok fürdőzőt, strandot és vitorlást is.

S ha valaki nagyon figyelmes talán ráakadhat a nefelejcsekre is(Myosotis rehsteineri), mely ennek a vidéknek ritka különlegessége. Mi sajnos nem találtuk meg.

A nagy melegben kicsit leültünk a parton, pancsoltunk a hűs vízben mi is.

Itt a kutyusoknak is lehet a vízben fürdeni, viszont a sétaúton csak pórázon megengedett a kutya sétáltatás a védett növények és állatok miatt.

A ki többet szeretne megtudni : https://rheindelta.org/

Scroll to Top