A virágok szigete – Mainau

Képzeljétek a nyáron utaztunk egy Kompon a Bodensee-n Meersburgból Konstanzig. A komp neve Tábor volt, mert ez Konstanz cseh testvérvárosa. S cseppet sem félt Bello, nagyon btáran viselkedett. Talán tudta, hogy egy csodás virágszigetre igyekeszünk, Mainauba?!

A sziget minden évszakban tematikusan nyújt élményt a virágokból, most júniusban a rózsák látványában, s illatában gyönyörködhettünk. A sziget történetében olvastuk, hogy 1827-ben II. Esterházy de Galantha Nikolaus magyar herceg 65 000 guldenért vásárolta meg Mainau-t I. Ludwig badeni nagyhercegtől. Hatalmas költséggel elkezdte a szigetet szépíteni, értékes fákat és számos ritka növényt telepített. A szigetet azonban nem tudta sokáig megtartani, s 1830-ban törvénytelen fiára, von Mainau báróra hagyta.

Mainau szigete mintegy 45 hektáros területével a Bodeni-tó harmadik legnagyobb szigete. A sziget Konstanz város része, s 1974 óta a Lennart Bernadotte gróf által alapított non-profit „Lennart Bernadotte Alapítvány” tulajdona.

„Sie ist eine kokette kleine Dame, diese Mainau, die stets und ständig große Aufmerksamkeit fordert, noch mehr Liebe und vor allem unaufhörlich neue Kleider.“ – Lennart Bernadotte.

A sziget kutyàval is làtogatható, még a büfékben is gondolnak ràjuk, itató tàlakkal. Viszont készüljetek fel kedves négylábú társaitokkal, hogy ez egy több mint félnapos túra, ha alaposan körbe szeretnétek járni a sziget minden látnivalóját. De sok sok pihenőpad, s szép szökőkút között nagyon kellemes séta.

Scroll to Top