Feng Shui park

A Fengshui parkban Lallingnál

A kis települést Passautól északra találjuk, s mellette egy különleges parkot, melyet a Feng Shui szellemében alakítottak ki.

Ma itt sétáltunk kicsit, s képzeljétek teljesen egyedül, mert senkivel sem találkoztunk, no persze ez nekünk remek volt, mert így szabadon tudott Bello szaladgálni, bár a kutyákat a parkban csak pórázon lehet sétáltatni.

Tudjátok, hogy a Feng Shui lényege a szél és a víz energiáinak egyensúlyát megtalálni. Itt valóban élveztehettük ezt, hiszen hideg csípős szél fújt a közepén elhelyezkedő kis tó partján is.

A lallingi parkban a régióra jellemző gyümölcsösökkel körülvett, természetes kialakítású tó áll a középpontban. Információs táblák magyarázzák az egyes elemeket, például a kelta házat, a zen-kertet és a Feng Shui-kertet, az orgona- és csakrautat, mint a nyugati és a keleti orvoslás kapcsolatát stb.

Sajnos a pihenőpadokat nem tudtuk használni,mert elkezdett havazni, igy gyorsan csak körbeszaladtunk, az igen csak huzatos parkban. Egyik pillanatban sütött a nap, pár perccel később pedig már havazott, szóval a szél ereje valóban jelen volt.

Azért ajánljuk egy sétára felkeresni a helyet, talán kicsit jobb időben. A bejárat mellett egy kis házikó is található, mert időnként itt rendeznek a gyerekeknek a természet megismerését segítő programokat. S a jóga kedvelői is találnak itt rendezvényeket.

Egyébként mi már ősszel is jártunk erre, ugyanis akkor a kis településen Lallingban, minden évben rendeznek egy almafesztivált. A környék kedvelt gyümölcse ugyanis az alma. S ezen az őszi fesztiválon minden évben választanak egy „alma” királynőt is a vidék legszebb hölgyeiből. S akit esetleg az alma vagy a körte termesztés érdekel, képzeljétek itt részt vehet továbbképzéseken is, ahol pl. megtudhatjuk hogyan kell a gyümölcsfákat helyesen metszeni.

Scroll to Top