Városnéző séta Passauban

Ha szeretnétek segítségünkkel felfedezni a várost, jelentkezzetek elérhetőségeinken.

Az alábbi három túrát kínáljuk nektek, de szívesen állítunk össze sétát egyedi igény szerint is.

Városnézés Passauban

Ismerd meg velem Passau nevezetességeit a régi belvárosban az Ortspitze-től a Dóm-ig . A túra ideje kb 1,5 óra, mely alatt megismerhetitek kicsit a város történetét és érdekességeit. Sétálunk a Höllgasse-n a Városházáig, bepillantunk az Üvegmúzeumba, s megtekintjük a passaui egyházmegye főbb épületeit. Szívesen adok tanácsot, hogy hová térj be egy igazi bajor ebédre, s hol találod a város legfinomabb fagylaltját.

Passau magyar szemmel

A város kapcsolata a Kárpát-medencével több ezer évre tekint vissza, s ennek nyomait barangolásunk során több helyen is megtekinthetjük.

Megismerkedünk kicsit I.Szent István magyar király feleségével Gizellával, aki mint apátnő a Niedernburg Kolostorban élt, férje halála után. Emlékét a passauiak máig őrzik több helyen is a városban.

A túra ideje kb.1,5 óra. A túra végén pedig besétálunk az egyik helyi cukrászdába, ahol megkóstoljuk a Gizella és István nevével fémjelzett Mandula szeletet.

Kutyás séta Passauban

Megismerkedünk Passauval az Ortspitze-tól a Dómig (bár oda kutyával nem lehet bemenni). Körbejárjuk a város történelmileg fontos épületeit.

A belváros nevezetességeinek megtekintése után pedig, ha még négylábú társaink bírják, felsétálunk a Stephankreuz-hoz egy kis piknikezésre, hogy az Inn felől is megcsodáljuk a várost.

A túra ideje kb 2 óra

Scroll to Top